Nagyatádon az ÉLET útja szoborral
Blog, Hírek

Nagyatádon az ÉLET útja

Nagyatádon járt az ÉLET útja kapcsán az Udvardy házaspár. Ezen az alkalmon is Martin Hudacek szobrának üzenete állt a középpontban. Az élet védelme és a megbocsátás kiemelten fontos, hogy az érintettek szembesüljenek tetteikkel és elinduljanak a gyógyulás útján.

Szóba kerültek az abortusz statisztikái, a társadalmi felelősség, és a gyászfolyamat fázisai. Udvardyné dr. Tóth Lilla elmondta, hogy először szembe kell nézni a tettekkel, csak ezután várható gyógyulás. Udvardy Márton kiemelte, hogy bármilyen tabu témáról beszélünk, személyes tanúságtételek nélkül nehezen várhatunk komoly változást.

Lelki adoptálás a szentmisében

Az esti szentmisében lehetőség volt bekapcsolódni a lelki adoptálásba, mely ebben az esetben is több, mint 20 új elköteleződőt vonzott. A fogadalmat tevők vállalták, hogy kilenc hónapig imádkoznak egy egyedül Isten előtt ismert, veszélyben lévő magzatért. Az ígérettétel szövegét mécsessel a kezükben mondták, ekkor hangzott el először az a rövid kötött imádság, melyet minden nap mondanak az elköteleződés idején.

Nagyatádon az ÉLET útja kapcsán az ünnep volt a homília tárgya

A prédikációban Udvardy Márton állandó diakónus Jézus mennybemeneteléről elmélkedett, hozzátéve, hogy pünkösd irányából tekintve láthatjuk igazán; miért is ünnep ez az egyházban. Elmondta, hogy a hétköznapokban megélt kereszténység az, ami másokat vonz, és ez az, ami megalapozza bennünk is a Jézus által számunkra előkészített hely elérését. A hétköznapok során, apró dolgokban is a keresztény értékek mentén kell megszabnunk cselekedeteinket, döntéseinket.

A Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia jól előkészítette a programot, nem csak hirdetések kapcsán, hanem lehetőség volt feliratkozni a lelki adoptálásra is, valamint facebook oldalukon is közzé tették a lehetőséget. Az ünnepi szentmisét megfogant életekért ajánlották fel.

Következő helyszín

Az ÉLET útja következő állomása Kaposváron, a Szent Imre-templomban lesz. A szobor május 17-én érkezik, május 31-ig megtekinthető. Kiemelt lelkinap május 22-én 9-14 óráig lesz a helyszínen.

Fotók: Gerlecz László
A teljes fotógaléria megtekinthető ezen a linken.