Eloldozva szolgálat

Az Eloldozva szolgálat egy szabadító szolgálat.
Neal Lozano a nyolcvanas évek derekán kezdte érezni, hogy az Úr megtanítja, hogyan álljon ellen az ördögnek. Megtanította neki azt is, hogy miként teszi őt szabaddá. Azóta feleségével Janet Lozanoval több száz embernek segített, hogy maguk is szabaddá váljanak. Országszerte, majd világszerte tanítanak az „Unbound – Eloldozva: Szabadság Krisztusban” konferenciákon. A szabadító szolgálat e módját rengeteg országban alkalmazzák és tanítják, többek közt spanyol, ukrán, lengyel, orosz, magyar, szlovák, szlovén, német és sok más nyelven is.

Mi az az Eloldozva ima?

Az Eloldozva imaszolgálat egy szabadító szolgálat. Nem ördögűzés, és nem gyóntatás.

Összehasonlítva egy hagyományos közbenjáró imával, a következő eltérések figyelhetők meg:

Az ismert közbenjáró imánál egy, vagy néhány szándékot megfogalmaz az imakérő, és jellemzően passzív résztvevője az imádságnak. Az Eloldozva ima felkészülést igényel az imakérőtől, amely életen átívelő, szerteágazó kérdéseket tár fel, és az imavezető csak segíti őt ezen az úton. Az ima lépéseiben az imakérő mond ellen Jézus nevében a kapcsolódó lelkeknek, a hazugságoknak, megbocsát azoknak, akik az életében maradandó, rossz emlékeket hagytak.

Ha a gyónáshoz hasonlítjuk (kifejezetten jelezve, hogy ez az ima nem gyónás és nem is helyettesíti azt!), az ismert közbenjárás a rendszeres gyónáshoz hasonlítható, az Eloldozva ima pedig egy életgyónáshoz.
Ha a bevásárláshoz hasonlítjuk, az ismert közbenjárás a mindennapos bevásárlást tükrözi, az Eloldozva pedig egy jól átgondolt nagybevásárlást.
Az ismert közbenjáráshoz hasonlítva, szintén a közbenjáró ima egy tisztasági festéshez hasonlítható, az Eloldozva ima pedig egy komplett lakásfelújításhoz.

Eloldozva

Mindezzel nem a megszokott közbenjáró imát szeretnénk lebecsülni. A maga formájában és lehetőségei közt, fontos lehet a gyógyulásunk útján, akár testi, akár lelki nehézségekre gondolunk. A maga területén meg van a helye és az igen fontos szerepe. Azt szeretnénk mindössze hangsúlyozni, hogy egy Eloldozva imádság az életünk más területére és annak egészére fókuszál, így mélyebb, és komolyabb felkészülést igényel.

Jelenleg ezt a szolgálatot az Irgalmasság Háza keretein belül végezzük, Egyházmegyénkben már 2015 óta van jelen.

Ha szeretnél szabadulni megkötözöttségeidből, új életet szeretnél kezdeni, szeretettel ajánlom figyelmedbe felkészítő kiskönyvünket. A kiadvány segít a felkészülésben, majd ha úgy érzed, hogy készen állsz az imára, keress bennünket elérhetőségeinken! Ha elakadtál a felkészülésben, keress bátran minket, igyekszünk széleskörű tájékoztatást nyújtani.