Eloldozva szolgálat

Az Eloldozva szolgálat egy szabadító szolgálat.
Neal Lozano a nyolcvanas évek derekán kezdte érezni, hogy az Úr megtanítja, hogyan álljon ellen az ördögnek. Megtanította neki azt is, hogy miként teszi őt szabaddá. Azóta feleségével Janet Lozanoval több száz embernek segített, hogy maguk is szabaddá váljanak. Országszerte, majd világszerte tanítanak az „Unbound – Eloldozva: Szabadság Krisztusban” konferenciákon. A szabadító szolgálat e módját rengeteg országban alkalmazzák és tanítják, többek közt spanyol, ukrán, lengyel, orosz, magyar, szlovák, szlovén, német és sok más nyelven is.

Mi az az Eloldozva ima?

Az Eloldozva imaszolgálat egy szabadító szolgálat. Nem ördögűzés, és nem gyóntatás.

Összehasonlítva egy hagyományos közbenjáró imával, a következő eltérések figyelhetők meg:

Az ismert közbenjáró imánál egy, vagy néhány szándékot megfogalmaz az imakérő, és jellemzően passzív résztvevője az imádságnak. Az Eloldozva ima felkészülést igényel az imakérőtől, amely életen átívelő, szerteágazó kérdéseket tár fel, és az imavezető csak segíti őt ezen az úton. Az ima lépéseiben az imakérő mond ellen Jézus nevében a kapcsolódó lelkeknek, a hazugságoknak, megbocsát azoknak, akik az életében maradandó, rossz emlékeket hagytak.

Ha a gyónáshoz hasonlítjuk (kifejezetten jelezve, hogy ez az ima nem gyónás és nem is helyettesíti azt!), az ismert közbenjárás a rendszeres gyónáshoz hasonlítható, az Eloldozva ima pedig egy életgyónáshoz.
Ha a bevásárláshoz hasonlítjuk, az ismert közbenjárás a mindennapos bevásárlást tükrözi, az Eloldozva pedig egy jól átgondolt nagybevásárlást.
Az ismert közbenjáráshoz hasonlítva, szintén a közbenjáró ima egy tisztasági festéshez hasonlítható, az Eloldozva ima pedig egy komplett lakásfelújításhoz.

Eloldozva

Mindezzel nem a megszokott közbenjáró imát szeretnénk lebecsülni. A maga formájában és lehetőségei közt, fontos lehet a gyógyulásunk útján, akár testi, akár lelki nehézségekre gondolunk. A maga területén meg van a helye és az igen fontos szerepe. Azt szeretnénk mindössze hangsúlyozni, hogy egy Eloldozva imádság az életünk más területére és annak egészére fókuszál, így mélyebb, és komolyabb felkészülést igényel.

Tanúságtételek

Nem neveltek istenhitre.
2011-ben beteg lettem, a diagnózis autoimmun betegség. Mindenhova mentem a gyógyulásért, amit csak hallottam, például:
– jóslás
-ezoterika
-hipnózis
-különböző természetgyógyászok 
-cérna beültetés… és még sok más egyéb.
Nem tudtam, hogy ezek veszélyesek, akárhova mentem nem történt javulás, és az orvosi kezelés sem tudott igazán hatni. 2016-ban kezdtem el keresni Istent, az Alfa kurzussal kezdtem, majd élet gyónással folytattam. Ekkor indult el Istennel az életem.
2022-ben elmentem egy lelkigyakorlatra, ahol kiderült, hogy szabadulnom kell a bennem lévő gonosz szellemektől. Ezután az egyik testvérnő által (akinek egyébként is sokat köszönhetek) eljutottam Eloldozva szabadító imára, hogy elvágjanak minden rossz köteléket. Felkészültem, összeírva bűneimet és fájdalmaimat. 
Elkezdődött az ima és egyből nagyon erős sírás jött rám. Azt kértem szívemből hangosan is kimondva: ,,Jézus kérlek segíts, ölelj át!” Ekkor éreztem, Jézus velem van. Mintha nem lettem volna ott a szobában, érdekes és különleges élmény volt. Valódi szellemi csata zajlott az elmémben. Ezután mentünk tovább az imában, folytak a könnyeim, szabadultam és megbocsátottam. Az ima óriási áttörést hozott az életemben és a Jézussal való kapcsolatom még erősebb lett. Nagy lelki békét és szabadulást kaptam.
Köszönöm Uram a szabadsághoz vezető utat, Isten kegyelmét és a Szentlélek erejét.”

. . .

„Több éve volt értem Eloldozva szabadító imaszolgálat. Akkor az egész életemet áttekintettük és imában végig vezettek a szolgálók. Sok mindentől szabadultam akkor. Aztán sok év után, idén nagyböjtre eléggé szigorú böjtöt vállaltam és szerintem ennek köszönhetően már hamvazószerda után 2 nappal felkavarodott a lelkem. Több éve hordozott lelki sebek, sérelmek, harag, neheztelés jött felszínre. Rájöttem, hogy volt az életemnek egy 5-6 éves időszaka, amikor több irányból, több területen sebződtem és az idő múlásával ezek nem gyógyultak, hanem rárakódott a meg nem bocsátás, harag, neheztelés, csalódottság, irigység…stb. Bizonyos kapcsolataim is kárt szenvedtek ennek következtében. Amikor mindez tudatosult bennem-a Szentlélek által-tudtam, hogy Eloldozvára van szükségem. Az ima meghozta azt a szabadságot, amire vágytam. Tisztító és megújító hatása volt. Napról napra tapasztalom gyümölcseit és kapcsolataim is gyógyulnak. Deo gratias!”

Jelenleg ezt a szolgálatot az Irgalmasság Háza keretein belül végezzük, Egyházmegyénkben már 2015 óta van jelen.

Ha szeretnél szabadulni megkötözöttségeidből, új életet szeretnél kezdeni, szeretettel ajánlom figyelmedbe felkészítő kiskönyvünket. A kiadvány segít a felkészülésben, majd ha úgy érzed, hogy készen állsz az imára, keress bennünket elérhetőségeinken! Ha elakadtál a felkészülésben, keress bátran minket, igyekszünk széleskörű tájékoztatást nyújtani.