Barcs, Keresztelő Szent János-templom
Blog, Hírek

Az ÉLET útja következő állomása Barcs volt

Barcs, Az ÉLET útja fontos mozzanata

Barcs adott otthont az ÉLET útja rendezvénysorozat újabb állomásának. Az eseményen viszonylag sokan részt vettek a barcsi hívek közül. A program előadással kezdődött, melyen az Udvardy házaspár a megszokott felkészültséggel állt a mikrofon elé. A szörnyű abortusz statisztikák felvezetése után a gyászfolyamat fázisairól beszéltek, majd a gyógyulás és a megbocsátás volt terítéken.

Sass Rudolf atya jól előkészítette a terepet, a hívek nem csalódtak, mert plébánosuk kellő gondossággal tájékoztatta őket a témáról, annak nehézségéről és fájdalmáról.

Az esemény központi eleme ezúttal is Martin Hudacek „Meg nem született gyermek” című alkotása volt.

Martin Hudáček Szobor az Életért

Az előadásban többször felvillant a lelki adoptálás lehetősége, ennek fontossága és keretei. A gondolatok megosztását szentmise követte, melyben Udvardy Márton a szeretet tárgyait elemezte; Az ételt nem szeretjük, inkább kedveljük, Isten, embertársunk és önmagunk a szeretet igazi tárgyai – fogalmazott a homíliában. Lényegként emelte ki, hogy önmagunk szeretete határozza meg, hogy másokat hogyan tudunk szeretni.

A barcsi hívek vállalták a lelki adoptálást

A prédikációt követően az ÉLET útján már megszokott lelki adoptálásba kapcsolódhattak be az érdeklődők. Ezen a helyszínen húszan gondolták úgy, hogy most tudják vállalni a 9 hónapon keresztüli imádsággal járó fogadalmat. Külön öröm volt a szervezők számára, hogy férfiak is többen gondolták annyira fontosnak ezt a kezdeményezést, hogy elköteleződjenek az imádságra.

Barcs ÉLET útja program után, következő állomásunk Nagyatádon lesz május 16-án 17 órai kezdettel.