Szolgálatok

Szolgálatok az evangelizáció mellett

Az evangelizáció mellett a tevékenységeink igen sokrétűek, melyek mégis érintőlegesen az evangelizációt segítik. Ilyen szolgálatok a lelkivezetés, a képzések, az életvédelem, a cikluskövető módszerek és a speciális gyászfeldolgozás.

Lelkivezetés

Állandó diakónusként kiemelt fontosságúnak tartom, hogy egyszerű meghallgatáson át, eseti lelki beszélgetések, vagy akár folyamatos lelkivezetés terén is segítséget nyújtsak a hozzám fordulóknak. Emiatt előzetes tanulmányaim után folyamatos önképzéssel igyekszem mind jobban helytállni az engem keresők támogatásában.

Keressenek bizalommal elérhetőségeinken!

Képzések a szolgálatok között

Tanulás

Évek óta szervezünk akolitus képzéseket, mellyel egyházmegyénk szolgálatába állhatnak az erre alkalmas érdeklődők.
További információk.
Az akolitus képzés mellett tervezünk más szolgálatok segítésére plébániai irodavezető, valamint sekrestyés képzést is.
Evangelizátorok képzésében is nagy tapasztalattal rendelkezünk, a Plébániai Evangelizáló Sejtek Rendszeréhez vezetők képzésében dolgozunk (hazánkban egyedül), A Szent András Evangelizációs Iskola kurzusain is evangelizátorokat képzünk, OIKOS kurzusunk segítségével pedig a hétköznapok evangelizátorait készítjük fel a mindennapok missziós feladatára.
Az „Eloldozva” szabadító szolgálat helyi vezetőit képezzük, melyre szeretettel várunk más egyházmegyékből is érdeklődőket.

Életvédelem a szolgálatok között

Magzat, ultrahang kép

Napjainkban kiemelkedően fontos kiállni az élet mellett megfoganástól a természetes halálig. Elengedhetetlen, hogy előre tudjuk tájékoztatni a fiatalokat, hogy minden megfogant élet valóban ÉLET. Szintén pótolhatatlan, hogy előre tájékoztassuk őket a PAS (Poszt Abortusz Szindróma) létezéséről, melyben az érintettek szinte mindegyike szenved egy életen át a terhességmegszakítás után.

Ide tartozik az eutanázia és az asszisztált öngyilkosság kérdése is.
A gyógyíthatatlan állapot nem azonos a kezelhetetlen helyzettel” – írja a Hittani Kongregáció.
Gyógyítani, ha lehetséges, egyébként mindig ápolni” – ezt tanította Szent II. János Pál pápa.

Mindezek szem előtt tartásával igyekszünk a fiatalok tájékoztatásában részt venni szolgálatunkkal, hittanórák, vagy más rendezvények keretein belül. Támogatjuk azokat, akik a témával kapcsolatos kérdéseikkel hozzánk fordulnak – akár névtelenül is.

Cikluskövető módszerek

Tudtad, hogy vannak olyan módszerek, amelyekkel pontosan megtudhatod, hogy mi történik éppen a testedben, és hol tartasz a ciklusodban? És azt tudtad, hogy ehhez nincs szükséged semmilyen orvosi vizsgálatra, bonyolult műszerre, vagy gyógyszerre?

A női ciklusunk során zajló belső hormonális változások ugyanis jellemző testi jelekkel járnak együtt – a testünk által küldött jeleket pedig megfigyelhetjük, értékelhetjük, és ezzel nyomon tudjuk követni, mi történik éppen a ciklusunkban. Ez a cikluskövetés. A cikluskövetés egy olyan, orvosok által kidolgozott módszer, amely komoly tudományos háttérrel és több évtizedes múlttal rendelkezik. – írja a cikluskovetes.hu

Gyakorlattal rendelkező, képzett munkatársunk segít ennek megtanulásában és értékelésében.
További információ: joppe.hu/cikluskovetes

Speciális gyászfeldolgozás

Szomorúan távolba néz, gyászol

Lelkigyakorlatokat szervezünk spontán vetélés, vagy abortusz utáni lelki fájdalmak – köztük a PAS – gyógyítására. Támogatjuk azokat, akik a témával kapcsolatos kérdéseikkel hozzánk fordulnak – akár névtelenül is.