A Szentírásban minden nap van valami új
Blog, Lelkiség, Tanúságtételek

Minden nap valami új

Sokan várják az élettől, hogy valami új jön holnap. Álmodozunk, tervezünk, közben az idő múlik, ahelyett, hogy telne az időnk.

Hogy élünk?

A mindennapokat rendszerint az tölti be, hogy a jövőben tervezünk, vagy a múlton rágódunk. Szeretnénk megvalósítani önmagunkat, ahelyett, hogy a valóságban élnénk. Lassan félretesszük a hitünket, hagyjuk holnapra, mert ma még tervezünk. Azt hisszük, ma még valami új alakulhat körülöttünk, amit egy feltételezett jövőben hasznosíthatunk.

Mi van ma? Merre halad az életünk? Mi a célunk? Isten vár ránk, vár a válaszunkra, vár a keresésünkre. Keressük Őt?

The Ready Reckoner' book of tables, c 1826. (books (ready reckoner))

Minden nap elmegyünk a Szentírás mellett. Néha kinyitjuk, de csak átfutjuk a napi igeszakaszokat. Egyre több keresztény még ezt sem teszi meg. Pedig a sorok között ott rejlik a jelen, ami feltárja és megtölti a jövőt. Isten üzenete neked is szól. Istent nem a múltban és nem is a jövőben találjuk meg. Most vár ránk. Valami új van a kezében, amit csak nekünk szán. Egy új ajándék, melyet csak most bonthatunk ki. Holnap már talán késő.

Isten üzenetében mindig van valami új

A „carpe diem” helytelen megközelítés, de van benne valami fontos. Nem veszíthetjük el a pillanatot, mert nem tudjuk, hogy mit hoz a következő. Most tudunk Isten mellett dönteni.

Ma a Biblia forgatása közben egy sokszor olvasott szakaszban fedeztem fel egy új szót. Ott volt eddig is, de nem gondoltam fontosnak. Mától ez a szakasz mást jelent számomra, mint eddig. Nem fedem fel, hogy miről van szó, hogy te is megtalálhasd. Csak arra akarom felhívni a figyelmed, hogy nem lehet unalmasra olvasni az igét. Minden nap mást tud eléd tárni. Minden nap valami új rejtőzik a sorok között. Ez az új, Isten személyes üzenete számodra.

Ne azzal induljon a napod, hogy reggelente újra és újra észreveszed, hogy élsz! Induljon úgy, hogy hálát adsz mindezért, és töltekezel Isten személyes üzenetével! Ha így építed az életed, lassan észreveszed, hogy lassul a rohanás, kevesebb információval is betelsz, nincs szükséged annyi dologra, mert Isten tölti be ezek helyét szeretetével.

ajtó nyitás

Isten vár rád és kopogtat. Az ajtót, csak te nyithatod ki. Ha kinyitod, feltárul előtted a világ. Az a világ, amit eddig hajszoltál, kerestél, csak rossz ajtón kopogtattál…