ajtó nyitás
Blog, Lelkiség

Isten ígérete neked is szól

A Bibliában számtalanszor jelenik meg Isten ígérete, amelyeket az Ő gyermekeinek szán. Ezeket nem árt újra és újra tudatosítanunk, hogy aztán hálával el tudjuk fogadni. Különösen akkor fontosak ezek, ha épp egy völgy-időszakon megyünk át.

Az élet hoz nehézségeket

Az élet nem mentes a változásoktól, ahogy mondjuk: „Egyszer fenn, másszor lenn.” Előbb vagy utóbb mindannyian keresztülmegyünk völgyeken, hozzátartoznak ahhoz az útvonalhoz, amelyik a hegycsúcsra visz fel. Elengedhetetlen, hogy „lenn” is legyünk, de jó útitárssal mehetünk keresztül a völgyeken. Erre emlékeztet minket a következő szentírási vers: „Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy.” (Zsoltárok 23,4)

Mi a te völgyed? Gyógyíthatatlan betegség vagy szenvedés? Anyagi nehézségek, adósságok? Vagy a bánat, a magány? Vagy egy családi probléma, elvetettnek érzed magad? Esetleg elfáradtál kiégtél, a lélek sötét éjszakájában jársz?

Ne nyugtalankodj a völgy árnyai miatt! A Megváltód veled jár a völgyben!

Isten ígérete neked

Isten ígérete személyesen neked

Engedd, hogy megnyugtasson ma, és fogadd hittel a hozzád intézett szavait:

  1. Veled vagyok mindennap a világ végezetéig. (Máté 28,20)
  2. Szeretlek… örök szeretettel, továbbra is csupa jósággal vagyok irántad. (Jeremiás 31,3)
  3. Elvezetlek… a hegy csúcsáig, lábaidat az őz lábaihoz teszem hasonlóvá. (Habakuk 3,19)
  4. Gondot viselek rád… olyannyira, hogy karjaimban hordozlak. (Ésaiás 40,11)
  5. Megőrizlek… a ragadozóktól, az ellenségeidtől. (Zsoltárok 91,1-2)
  6. Nem hagylak el… számíts rám! (Józsué 1,5)
  7. Letörlöm könnyeidet… megvigasztallak, bekötözöm sebeidet. (Jelenések 21,4)

A völgyön túl Isten új magaslatokat, új győzelmeket és új látóhatárokat vett tervbe számodra. Miközben görnyedező háttal jársz a völgy ösvényén és nem látsz semmit, emlékezz meg arról, hogy Isten a jó Pásztor. Vesszője és pásztorbotja megvigasztalnak téged. Arra hív Pásztorod, emeld most fel a fejedet, hogy meglásd vesszőjét és botját onnan, ahol vagy. Hidd, hogy Isten nemsokára kivezet a völgyből és ragyogó magaslatokra visz fel!

Isten ígérete neked is szól. Ha van olyan ígéret, amit magadénak érzel, keresd meg és ízlelgesd rendszeresen! Ha nincs ilyen, kutasd a Szentírást, mert biztosan találsz olyat, ami neked szól személyesen! Isten ígérete éljen benned, és életed új köntösbe öltözik.

Az eredeti cikk a 777blog oldalán jelent meg