Ház, az evangelizáció célja
Blog, Tanúságtételek

Ma is aktuális az evangelizáció

Korábban azt gondoltam, hogy az evangelizáció azon formája, amit az apostolok korában éltek, nem aktuális a mai világban.

Egy képzésen, melyen az evangelizáció útjairól tanultunk, több napot is töltöttünk azzal, hogy pénz, étel, ital nélkül, pusztán egy Biblia és egy testvér segítségével nekiindultunk a városnak, hirdetni az evangéliumot.

Az első nap még kitartottam abban a téveszmémben, hogy a mai ember nem akar másokkal beszélni a hitéről. Azt gondoltam, hogy a megfeszített életvitel – amiben ma élünk – zárkózottá teszi a személyeket.

Nehéz is volt elindulni, és még bonyolultabb megtalálni a hangot, amivel megszólíthatunk másokat. Először csak az utcán állítottunk meg embereket, legtöbbször azzal a gondolattal, hogy Isten személyesen szereti őket. Ahogy oldódott bennem a kétség, becsöngettünk egy-egy házba is. Bizony volt, aki ránk csapta az ajtót, de bőven akadt pozitív tapasztalat is. Útközben imádkoztunk azokért a testvérekért, akiket meg fogunk szólítani.

Mire ebédre került a sor, találtunk olyan házat, ahol behívtak, megvendégeltek bennünket. Nem kaptunk komoly táplálékot, de éppen elegendő volt ahhoz, hogy észrevegyük: Isten gondoskodik rólunk.
Méltó ugyanis a munkás az eledelére” (Mt 10,10)
Továbbindulva, volt, ahol egy kávéval, volt, ahol egy kis süteménnyel kínáltak, de ami igazán elképesztő volt, hogy legtöbben megnyíltak, érdeklődtek, beszélgettek velünk.

Az emberek vágynak Istenre. Sokan nem is tudják mire vágynak, ezért másban keresik a megoldást. Ha jókor érkezel hozzájuk, az evangelizáció célhoz ér. A jó időt pedig úgy tudod előkészíteni, hogy imádkozol azokért, akikhez indulsz.

Az evangelizációhoz nem kell szakértelem, nem kell hittudományi diploma. A hited kell, és az, hogy el tudd mondani a tanúságtételedet. Ha van személyes istenkapcsolatod, csak meg kell fogalmaznod ezt a tanúságtételt.

Isten vár rád. Indulj te is a szőlőjébe munkálkodni! Nem kell becsöngetned sehova. Ott, és akkor evangelizálj, ahol vagy, ahol tevékenykedsz. A munkahelyeden, az iskolában, a boltban, vagy otthon a szomszéddal való beszélgetésben. Isten megáldja a munkádat.

Ha szeretnél többet megtudni, keresd a Szent András Evangelizációs Iskolát, vagy a Joppé Evangelizációs Központ OIKOS kurzusát! Az evangelizáció nem lehetőség, hanem kötelesség és küldetés!