Martin Hudáček Szobor az Életért
Blog, Hírek

Martin Hudáček alkotása a Kaposvári Egyházmegyében

Martin Hudáček „Szobor az életért” „A meg nem született gyermek”

„Martin Hudáček alkotása a világ minden táján segít a nőknek és családjuknak a múlt sebeinek feldolgozásában.
A megbocsátást hirdető szobor nők ezreinek adta vissza a már-már elfeledett lelki békét. A meg nem született gyermek emléke sokaknak mindennap visszatérő fájdalom, amiről alig mernek beszélni. A szoborral való találkozás enyhülést nyújt ezekre a sebekre, segít feldolgozni az abortusz(ok) emlékét.” – írja a kompozíció magyar honlapja.

„Gyertyák és virágok a meg nem született gyermekekért.
Szlovák művész vándorszobra érkezik a Kaposvári Egyházmegyébe.
A kaposvári Keleti Temetőben, közel a lélekharanghoz hoznak létre egy emlékhelyet a meg nem született gyermekekért. Itt helyezhetnek el virágot, gyújthatnak gyertyát azok, akiknek abortuszuk volt, illetve spontán vetélés következtében veszítették el magzatukat. Hamarosan egy szobor is érkezik az egyházmegyébe, hogy városról városra, templomról templomra vándorolva hívja fel a figyelmet a megfogant életek védelmére.”

Ezzel a bevezetővel fogalmazta meg Lőrincz Sándor a Somogyi Hírlap 2021. február 24.-i számában az Egyházmegyében várható eseményeket.

Martin Hudáček alkotása

Martin Hudáček alkotása („Szobor az életért”, vagy közismert nevén „A meg nem született gyermek szobra”) várhatóan 14 állomáson hirdeti a megfogant életek védelmének szükségességét a Kaposvári Egyházmegyében „Az ÉLET útja” címmel. A kompozíció március 25-én érkezik a megyeszékhelyre, és körbeutazva a megye számos települését, augusztus közepén távozik.

A pontos programról és részletekről hamarosan beszámolunk honlapunkon.

A meg nem született gyermekek nők ezreiben okoznak komoly lelki válságot. A lelki sebek gyógyulására lelkigyakorlatokat szervezünk. További információ.