Ferenc pápa Budapesten
Blog, Hírek

Közzétették Ferenc pápa Budapesti programját

Huszonegy év elteltével vesz részt katolikus egyházfő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Ferenc pápa szeptember 12-én, Budapesten a Hősök terén részt vesz a katolikus világesemény záró szentmiséjén.

Szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik meg a Ferenc pápa repülőgépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A hivatalos köszöntők után a katolikus egyházfő találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban.

Ezután a Szentatya fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a zsidó közösségeknek a képviselőit.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál.

A Szentatya a délután folyamán indul tovább Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Az egyházfő felkeresi útja során Kassa, Eperjes városát, és szeptember 15-én szentmisét tart a sasvári (Šaštín) pálos kegyhelyen.

ITT regisztrálhatnak a NEK programjaira és a záró szentmisére is.

Forrás: Magyar Kurir

Joppé logo

Ferenc pápa budapesti programjával kapcsolatos híreket igyekszünk oldalunkon naprakészen közölni.
Bíztatunk mindenkit a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson való részvételre! Fontos, hogy regisztráljunk a programokra, ezzel nem csak a szervezők dolgát segítjük, hanem a nagyobb programokon helyet is biztosítanak számunkra. Ne feledkezzünk meg az utazással előre tervezni, mert várhatóan nagy forgalom lesz a tömegközlekedésben résztvevőknek is. Ajánljuk továbbá, hogy a közösségi közlekedést preferáljuk, mert a megnövekedett személygépkocsik száma nehézzé és kényelmetlenné teszi a parkolást és az utazást is.