Balatonlellén az ÉLET útja
Blog, Hírek

Életvédelmi előadás és lelki adoptálás Balatonlellén

Balatonlellén a Szentháromság-templom adott otthont a Joppé Evangelizációs Központ által szervezett ÉLET útja következő állomásának

Rövid, de velős állomásnak bizonyult Balatonlellén a templomban tartott előadás és az ezt követő szentmisében a lelki adoptálás. A rendezvényen számos érdeklődő jelent meg, ami segítette a jelenlévők nyitottságát és bátorságát.

A program ezúttal is Martin Hudácek “Meg nem született gyermek” kompozíciója jelenlétében zajlott. Ez az alkotás nők ezreinek adta vissza a már-már elfeledni vélt lelki békét. A szobor a megbocsátást hirdeti.

A Körkápolna ad otthont a szobornak

Az Udvardy házaspár ezen az állomáson is az abortuszok statisztikáit, a gyászfolyamat lépéseit és a gyógyulást helyezték középpontba. Ezek a sebek önmaguktól nem gyógyulnak, az évek nem segítenek. Szakértő segítség és Isten kegyelme szükséges, hogy ki tudjunk szabadulni a fájdalomból – hangsúlyozta Udvardyné dr. Tóth Lilla. Udvardy Márton kiemelte, hogy bármilyen tabu témáról beszélünk, személyes tanúságtételek nélkül nehezen várhatunk komoly változást.

Ne félj, nem ítéllek el plakát

A magzatvesztésben érintetteknek lelkigyakorlatot tartanak, melynek folyamán segítséget kapnak a résztvevők, hogy Isten kegyelmét és szeretetét ismét be tudják fogadni azok a nők, akik hordozzák ennek fájdalmait.

Balatonlellén, az esti szentmisében lehetőség volt bekapcsolódni a lelki adoptálásba, mely ebben az esetben is mintegy 20 új elköteleződőt vonzott. A fogadalmat tevők vállalták, hogy kilenc hónapig imádkoznak egy egyedül Isten előtt ismert, veszélyben lévő magzatért. Az ígérettétel szövegét mécsessel a kezükben mondták, ekkor hangzott el először az a rövid kötött imádság, melyet minden nap elmondanak az elköteleződés idején.

Az eseményről videófelvétel is készült, amely megtekinthető július 28-án estétől a plébánia facebook oldalán.

Az ÉLET útja következő állomása Fonyódon, a Nagyboldogasszony-templomban lesz 2021. augusztus 1-én 18:30-tól.