Meglepetés Balatonfenyvesen
Blog, Hírek

Igazi meglepetés – az ÉLET útja Balatonfenyvesen

Igazi meglepetés Balatonfenyvesen az ÉLET útja állomása. Nem tervezett alkalom, néhány héttel a programpont előtt született meg a döntés, hogy Fonyód után egy rövid hétvégét tölt Martin Hudácek alkotása Balatonfenyves különleges templomában.

Az alkalom ezúttal is az Udvardy házaspár előadásával várta az érdeklődőket. Rövid, de velős programnak sikerült, Bálint Gábor plébános atya remekül előkészítette a hallgatóságot. Az elhangzott gondolatok a magzatvesztés fájdalmát, a gyászfeldolgozást és a gyógyulás reményteljes lehetőségét járták körül.

meglepetés Balatonfenyvesen

A meglepetés Balatonfenyvesen, a szentmisében tett lelki adoptálás ünnepélyes fogadalomtétele kapcsán ért minket. A jelenlévők mintegy fele vállalta, hogy 9 hónapon keresztül imádkozik egy megfogant, de veszélyben lévő magzatért. Gábor atya bejelentette, hogy havi rendszerességgel mond szentmisét azokért, akik elköteleződtek. Mindezeken túl felajánlotta, hogy az augusztus 9-i szentmisékben folytatja a megkezdett utat; lehetőséget ad azoknak is a lelki adoptálásba való bekapcsolódásba, akik nem tudtak most jelen lenni.

További meglepetés Balatonfenyvesen az ÉLET útja kapcsán, hogy a Frivaldszky házaspár is jelen volt. Nekik köszönhető, hogy a szoboregyüttes Magyarországon vándorszoborként megjelenhetett. Beszélgettünk velük az életvédelmi tevékenységünk folytatásáról, valamint felvázolták a rövid távú terveiket szintén e témában.

Az ÉLET útja következő állomása Balatonszentgyörgyön a Szent György templomban lesz. Előadás, lelki adoptálás és szentmise a program keretében augusztus 15-én 17 órától lesz. Mindenkit várunk szeretettel! Aki szeretne, itt bekapcsolódhat a lelki adoptálásba.