Idő órát nézve
Blog, Lelkiség

Idő annak, ami igazán fontos

Mi a jó időbeosztás? Idő annak, ami igazán fontos. A lényeges dolgoknak szenteljük időnket!

Számos hasonló cikk megjelent már. Ezek közül talán sokat el is olvastunk. Volt olyan, ami megváltoztatta az életünket? Most még változtathatunk. Az év végén járunk, hamarosan új év, új elhatározások következnek. Készüljünk másképp az új évre, az új életre!

Ha listát kellene írnod arról, ami a nap folyamán a legtöbb idődet veszi el, mit állapítanál meg? Meg lennél-e elégedve, vagy bizonyos dolgokat elhalasztanál, illetve még ki is hagynál?

Talán rajtakapod magad, hogy ilyesmit gondolsz:

Szeretnék több időt tölteni családommal, de ki sem látszom a munkából. Szeretnék többet olvasni, de az igazat megvallva, a közösségi oldalak és a sorozatok sok időt vesznek el…

Craig Groeschel lelkipásztor ezt mondja: „Ha állandóan csalódott vagy, nagyon valószínű, hogy sok időt szánsz olyan dolgokra, amelyek lényegtelenek szemedben, és kevesebbet azokra, amelyek igazán számítanak.” Akárhogy is legyen, mire a nap véget ér, mind időt fordítottunk valamire: munkánkra, családunkra, hobbinkra… …esetleg másra.

„Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.” (Máté 6,21)

idő mindenre

Ha számunka az idő pénz, azokra a dolgokra fogunk időt szakítani, amelyek szemünkben a leglényegesebbek. Akkor erősödnek családi kötelékeim, amikor időt töltök családommal. Akkor mélyül el Isten iránti szeretetem, amikor külön időt szánok  Őrá.

Az idő a legkevesebb

Az embernek – általánosan mondható, hogy – időből van a legkevesebb. Mielőtt a jövő évre készülnél, azt vizsgáld meg, hogy mi a legfontosabb a számodra! Nem jó, ha a sűrű időbeosztásunkba akarjuk belezsúfolni a fontos dolgokat. Legjobban akkor döntünk, ha a lényeges elemek beillesztése után vizsgáljuk, hogy mire marad még időnk. Biztos, hogy a munka és a karrier a legfontosabb? Kérdezzünk meg egy idős, bölcs embert!

Steve Jobs az Apple társalapítója és egykori elnök-vezérigazgatója a következőket mondta milliárdosként halála előtt:

Az igazi boldogság nem anyagi dolgokból ered, hanem abból a szeretetből, amelyet szeretteink kínálnak nekünk.
Szóval remélem megértitek, hogy ha vannak barátaitok, vagy akivel beszélhettek, az az igazi boldogság!

Az élet bármely szakaszában is vagy most, légy hálás, és örülj a kis dolgoknak a lehető legteljesebb mértékben, és tartsd meg társad, családod és barátaid szeretetét, hogy amikor eljön a nap, és a függöny leszáll, magaddal vihesd ennek valódi gazdagságát.

Minden titok abban rejlik, hogy megvizsgáld napjaidat: mi az elsődleges számodra?

Miután ezt meghatározod, tisztábban fogod látni, mennyi időt fektetsz majd be ezekbe a tevékenységekbe. Azt is észre fogod venni, hogy minél több időt és figyelmet szentelsz nekik, annál inkább fog növekedni irántuk való szenvedélyed. Amire időt szánsz, egyre fontosabbá válik számodra.

Maga Jézus sok időt töltött kettesben Istennel túlságosan is zsúfolt programja ellenére, és még a vihar közepette is lepihent! Küldetésében alapvető volt az Atyával való állandó kapcsolat és a pihenés.

Keresd az Urat minden nap! Kérd ma az Úrtól, hogy segítsen időt találni arra, ami számodra elsődleges!