Blog, Hírek, Programok

Hatodik szeminárium férfiaknak

Kezdetét vette a jelentkezési időszak a hatodik Élet a Lélekben Szeminárium férfiaknak programsorozatra. A Joppé Evangelizációs Központ által szervezett kurzusnak most a kaposvári Székesegyház ad otthont, de számos helyről várunk érdeklődőket.

Szeminárium férfiaknak

Az első ilyen jellegű szemináriumot 2013-ban Kaposváron szerveztük, mintegy ötven fő részvételével. Ezt követően közel 4 év kihagyással döntöttünk úgy, hogy az Egyházmegyében, mintegy sorozatként keressük fel a nyitott plébánosokat, plébániákat. A második nagyobb állomás ismét Kaposvár volt, de itt már szinte az összes környező településről érkeztek résztvevők.

Tartottunk Kaposfüreden, Barcson, ismét Kaposváron férfiaknak szemináriumot, a csurgói állomást a covid lehetetlenítette el. Természetesen Csurgó is a terveinkben szerepel ismét, de már várólista alakult ki az érdeklődő települések száma miatt. Alig több, mint egy hete zárult az utolsó szeminárium férfiaknak Marcaliban.

szeminárium férfiaknak

A székesegyházi sorozat

A Székesegyházban január 20-án veszi kezdetét a sorozat, melyre most indult a jelentkezési lehetőség. Csatlakozni kitöltött jelentkezési lappal lehet, mely leadható a sekrestyében, a plébánián, vagy e-mail címünkön legkésőbb január 8-ig.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Az Élet a Lélekben Szeminárium férfiaknak, ugyanúgy épül fel, mint egy „koedukált”, „hagyományos” Szentlélek szeminárium. A különbség mindössze annyi, hogy a tanítások és az egyéb alkalmak férfias képekkel és tanítási fogásokkal vannak tűzdelve. A résztvevők ugyanazt a munkafüzetet használják, mint más hasonló esetben.

Minden településre azzal a szándékkal érkezünk, hogy ott, helyben alakuljon egy olyan közösség, ahol a férfiak közösen imádkoznak rendszeres találkozóik során. Az imádság mellett egy-egy közösen választott témáról beszélgetnek, majd szerény agapéval zárják az alkalmat.

Bízunk benne, hogy Isten elvégzi a munkát Székesegyházunkban is, kialakul, illetve bővül egy összetartó, mély dolgokról is beszélgetni képes csapat, akikre számíthat a plébános és az egyházközség is.

Jelentkezni kitöltött jelentkezési lappal lehet, mely leadható a sekrestyében, a plébánián, vagy e-mail címünkön legkésőbb január 8-ig.

Kérünk benneteket, ha tehetitek, hordozzátok ezt a sorozatot is imádságban, hogy bátran jelentkezzenek, és a résztvevők szívében Isten el tudja végezni a munkát, mindenkinek gyümölcsöt hozzon ez a szeminárium az életében.