Blog

Avatás előtt az új akolitus-jelöltek

Avatás előtt gyűlnek össze az új akolitus-jelöltek, hogy a végső témákban elmélyedve, lelkileg is felkészülhessenek az avatásra.

Utolsó képzési alkalom az akolitus-jelöltek számára

A hetedik blokk számos újdonságot takar az elmúlt évekhez képest. A korábbi képzéseken ez az utolsó találkozás egyetlen napot töltött be, és Kaposváron találkoztunk. A tapasztalatok és az atyákkal való egyeztetés után fontosnak tartottuk, hogy alapvető hittan témában is kapjanak az akolitus-jelöltek tanítást. Egy korábbi résztvevőnk ismerteti a jelenlévőkkel ezt a területet a teljesség igénye nélkül. Így szükségessé vált, hogy kiegészítsük ezt az alkalmat, így újból Balatonbogláron találkozunk egy hétvégében.

A hétvége során betekintést nyerhetnek a lelkivezetés alapjaiba, segítséget kapnak, hogy ebben a témakörben mik a kompetenciáik.
Ismeretanyagukat a korábbiakkal egyezően az evangelizáció témakörében bővítjük, megismerve számos módszerét mások megszólításának, meghívásának. Betekintést kapnak, hogy hogyan célszerű a keresőknek, vagy a vallástól távol állóknak Jézusról beszélni.

Lezárásként az avatás szertartásáról beszélgetünk, föltehetik kérdéseiket a képzéssel, az avatással és a folytatással kapcsolatban.

A magot elvetettük, megöntöztük, de a növekedést Isten adja. (v.ö.: 1Kor 3,7) Kérjük imáitokat, hogy a tanítás szárba szökkenjen, növekedésnek induljon és bő termést hozzon! Hisszük, hogy az imának ereje van, enélkül semmit sem tehetünk.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt június 15-én 15:30-kor a kaposvári Nagyboldogasszony Székesegyházba az akolitus-jelöltek avatási szertartására!

Várjuk a jelentkezéseket a következő képzésre

2024 szeptemberétől újból akolitusképzést szervez a Joppé Evangelizációs Központ a Kaposvári Egyházmegyében. Jelentkezni a szükséges dokumentumok leadásával lehetséges, a püspökségi evangelizációs irodába Udvardy Márton részére, valamint e-mailben az evangelizacio.kaposvar@katolikus.hu címen, legkésőbb 2024. július 20.-ig.