Blog, Hírek

Akolitusképzés új szituáció

Váratlan események mindig adódnak, ahogy korábbi cikkünkben erről már írtunk. A 2022/2023-as akolitusképzéssel sincs ez másképp. A megugró gázárak miatt, az akolitusképzés új szituáció elé néz.

A jelenlegi hétvége még a régi, megszokott módon Balatonbogláron lesz, de a decemberi alkalom már Kaposváron kerül megrendezésre. Várhatóan a lektoravatást követően térhetünk vissza az egyházmegyei üdülőbe, a Jankovich telepre. Ez több szinten is érinti a képzést, mert így a péntek esti kötetlen beszélgetések kimaradnak a következő három alkalommal. A program időbeosztását is át kellett alakítani, hogy minden lényeges elem megmaradhasson.

A most zajló hétvége még érintetlen, a csapat határozza meg, hogy a kötetlen beszélgetéseket a továbbiakban hogyan tudjuk megvalósítani. Ezen az alkalmon a Szentírással ismerkedünk meg mélyebben, Ó- és Újszövetségi alapismeretekben gazdagodunk. Egy korábban avatott akolitusunk vezet be minket abba a légkörbe, hogy őt mi motiválta a képzés elkezdésére, valamint a későbbi szolgálatra. Természetesen nem maradhat ki a közös imádság a Szentírás segítségével, tehát az imaiskola.

Akolitusképzés új szituáció. Újra vissza kell térnünk a célok áttekintésére, ezek megvalósíthatóságára a váratlan élethelyzetben. Hisszük, hogy Isten a legjobbat hozza ki ebből. Kérünk benneteket, ne hagyjátok abba az imádságot a képzésért, a résztvevőkért! Így tudjuk csak megvalósítani a kitűzött célt, így segíthetjük a megnövekvő paphiány részleges áthidalását. Képzett, elkötelezett szolgálókra van szükség, hogy minden településen hirdethessük Isten Igéjét, fenntarthassuk a közösségeket és újakat formálhassunk…