Lektoravatás
Blog, Hírek

Újabb akolitusképzés vette kezdetét

Elindult egy újabb akolitusképzés. Ez a tanév a Joppé Evangelizációs Központ szervezésében a negyedik sorozat elindítását hozta el. Az elmúlt években már ötvenen tanultak az akolitusképzésen.

Idén újabb 15 jelentkezővel vágunk neki a tanévnek.

Képzésük egy tanévet ölel fel, mely első részében tartalmaz biblikus alapképzést, imaiskolát, és lelki felkészítést, melyet a Lektor avatás követ.
A jelentkezők közül, az első féléves ismeret alapján a püspök választja ki azokat, akik a képzés második részbe lépve az akolitus avatásra készülnek.
Képzésük második részében elmélyítik a biblikus képzést, liturgikus és alapvető lelkivezetői ismeretekre tesznek szert.

A képzés a következőképpen épül fel:
6 alkalom péntek délután kezdődik és szombat délutánig tart Balatonbogláron, hogy a lelki fejlődésnek és a közösségépítésnek is teret adjunk, valamint 1 alkalom szombat reggeltől délutánig a Püspökségen.

Lektoravatásukra 2023. április 22-én kerül sor 15:30-kor a Kaposvári Székesegyházban. Az újabb akolitusképzés végére a pontot az akolitusavatás teszi, mely 2023. június 17-én lesz, szintén 15:30-kor a Kaposvári Székesegyházban. A szertartásokra szeretettel várjuk a kedves híveket.

kérjetek és kaptok. Kérő kéz.

Kérjük, hogy imádságaitokkal járuljatok hozzá a képzés megvalósulásához, valamint ahhoz, hogy ne legyenek akadályok sem a kurzus, sem az akolitus-jelöltek életében! Szinte minden évben volt olyan, aki lemorzsolódott, illetve olyan akadály, ami a képzés során újragondolást, újraszervezést igényelt. Az ima el tudja gördíteni az akadályokat, elő tudja készíteni a szíveket, hogy be tudják fogadni az elhangzottakat. A szolgálatra Isten hívta meg őket, így Istentől várhatjuk hozzá az erőt és a szükséges karizmákat.

Az újabb akolitusképzés egyértelműen jelzi, hogy szükség van az Egyházban világiak segítségére, akik kicsit közelebb állnak a titokhoz. Akik segíteni tudnak ott, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Fogadjuk a szolgálatukat szeretettel és azzal az örömmel, hogy vannak még, akik Isten szőlőjében szeretnének elkötelezetten dolgozni! Ha valaki hívást érez erre a feladatra, bátran keressen minket elérhetőségeinken!