Akolitus képzés fordulópont
Blog, Hírek

Akolitus képzés fordulópont

Az akolitus képzés fordulópont cím valami nehézséget, vagy változást jelez. Azért igazán vízválasztó ez az alkalom, mert valódi kihívás elé állítja a jelölteket.

Rögtön a bevezető imádság után sor kerül a kihívásra, zárt körben kell próba-igeliturgiát tartaniuk, melyet a program későbbi időpontjában videóról visszanézve értékelünk. Átbeszéljük, hogy mi volt jó, megvitatjuk, hogy mit lehetne jobban csinálni. Ezen a hétvégén két ilyen próba-igeliturgia kerül bemutatásra, a későbbi alkalmakon ez ismét terítékre kerül. Ezeken a kihívásokon rövid buzdítást is kell mondaniuk, melyet egy későbbi értékelés keretében szintén elemezni fogunk.

Nem marad el az imaiskola, melynek bevezetését korábbi beszámolónkban már leírtunk. Ez lassan kiemelkedő programpont a közösségalkotás szempontjából. Az esti kötetlen beszélgetéshez remek témákat ad, kapcsolatokat teremt, és lehetőséget nyújt mélyebb megnyilatkozásra is egymás előtt.

Ezen a hétvégén két tanítás hangzik el, melyek segítik a prédikációkra való felkészülést. Az egyikben a buzdítást elemezzük, hogyan készülhetünk, milyen felépítése lehet. A másik gondolat a tanúságtétel, mely sokban egyezhet a buzdítással, mégis igazán személyes dolognak kell lennie, hogy ne váljon hiteltelenné. Olyan dologról beszéljünk, amit megéltünk, mindezt röviden és Krisztus-központú felépítéssel. Így válik tanúságtételünk eredményessé, amit a hallgatók magukkal vihetnek, életre válthatják.

Lehetőség lesz a hétvégén egy fórum keretében kérdéseket föltenni a folytatással, az egyházmegyei kérdésekkel kapcsolatban.

Az akolitus képzés fordulópont így válik igazi változássá. Kipróbálhatják magukat zárt körben, hogy a szolgálatuk nyilvános keretek között már gördülékenyebben menjen.

Köszönjük az értünk mondott imáitokat, valóban érezzük ennek hatását. Továbbra is kérjük imádságaitokat, hogy Isten akaratát meghallva, megértve haladjuk a kijelölt úton.