Folytatódik az akolitus képzés
Blog, Hírek

Folytatódik az akolitus képzés

A kaposvári Egyházmegye és a Joppé Evangelizációs Központ szervezésében folytatódik az akolitus képzés, mely második alkalmára gyűjtötte egybe a jelölteket.

A személyes beszélgetések után, első alkalommal a Szentírás volt a téma, mégpedig lelki megközelítésből. „Mitől él a Szentírás ma is, mit jelent ez nekünk?” – volt az első tanítás címe. Ebben a leckében a hatékony igéről volt szó, megismertük az Ige hét hatását. Ezek a következőek: Az Ige teremt, Az Ige elválaszt, Az Ige megment és gyógyít, Az Ige hitet ad és megtérít, Az Ige megígéri a Szentlelket, Az Ige közösséget hoz létre, Az Ige örök életre vezet. A tanítás végén lehetőség volt személyes tanúságtételekre, melyek mélyen szántó gondolatokkal indították útjára a 2021-2022-es tanévet. Este kötetlen beszélgetésekre került sor, ahol folytatódtak a tanúságtételek, és gondolatok a Szentírás kérdéskörében.

Másnap délelőtt megtanultuk Tóth Balázs akolitustól a Josip Lončar által kidolgozott „imaiskola” nevű Biblia tanulmányozási/elmélkedési módot közösségben. Az előadás után, a módszer segítségével körüljártunk egy szakaszt az Újszövetségből. Délután arról beszélgettünk, hogy milyen szolgálataink vannak már, és milyen szolgálatokba kapcsolódnánk be az avatás után.

Folytatódik az akolitus képzés

Ma folytatódik az akolitus képzés, ahol dr. Rajnics Péter akolitustól a motivációról kapunk rövid gondolatokat, majd egy újabb szakaszt elmélkedünk át a Szentírásból. Holnap Elméleti síkra kerül a hangsúly, Kocsi György atya tart előadást Ó- és Újszövetségi alapismeretek címen.

Két csoport alakult a jelöltekből, akik minden alkalommal más-más csoportfeladatokat kapnak és végeznek, valamint a csoportok képezik az imaiskola közösségeit.

Továbbra is kérjük, hogy imádkozzatok a képzésért, a résztvevőkért és az előadókért! Hisszük, hogy az imádságnak ereje van.