Blog, Lelkiség

Vidd hírül!

menj el testvéreimhez, és vidd nekik hírül… (Jn 20,17b)

Mária Magdolna eleget tett az Úr kérésének. Elvitte a hírt a tanítványokhoz.
Jézus hozzánk is szól ebben a mondatban (menj el testvéreimhez, és vidd nekik hírül). Minket is arra kér, hogy vigyük hírül, amit megtapasztaltunk Vele, amit kaptunk Tőle. Szinte minden nap találhatunk az életünkben olyan eseményeket, amik nem véletlenek. Olyanokat, amiket szinte csak azzal magyarázhatunk, hogy Isten van jelen az életünkben és támogat minket.

…vigyük ezeket hírül! Meséljük el, hogy mi történt és hogyan! Tegyük hozzá, hogy azt gondoljuk, Isten segített minket!

Ezzel tanúságot tettünk és segítettünk a másiknak, hogy ő is figyelje az életét. Lehet, hogy nem fog kitörő katarzist kiváltani azonnal nála. De lehetőséget adtunk a Szentléleknek, hogy belépjen az életébe itt és most. És ha nem most, lehet, hogy csak néhány hét, hónap, vagy esetleg év múlva jut eszébe, hogy mit mondtunk neki egy hasonló esemény kapcsán…

Mi csak eszközök vagyunk. Ne akarjuk learatni a termést! Tegyünk tanúságot, és higgyük el, hogy Isten dolgozik a háttérben! Imádkozzunk nap, mint nap, hogy kapjunk olyan helyzeteket, ahol beszélhetünk a hitünkről! (menj el testvéreimhez, és vidd nekik hírül) Vegyük a bátorságot, és higgyük el, hogy a „nevünk föl van írva„(Lk 10,20 alapján)

Ha szeretnél minél többet megtudni, hogyan tedd jól mindezt, és milyen eszközeid vannak, OIKOS kurzusunk segítséget ad.

Isten áldja szolgálataitokat!