Blog, Hírek

„Ezerszer is igen” – a párok megáldásával zárult a Házasság Hete Kaposfüreden

Február 14-én, Bálint napján a szerelmespárokat köszöntötték a kaposfüredi templomban a Házasság Hete lezárásaként.

Házasság Hete Kaposfüreden

A Házasság Hete zárásaként, Pisztora Ferenc plébániai kormányzó celebrált ünnepi szentmisét, melynek különleges pontja a párok megáldása és a házastársi eskü megújítása volt. Külön köszöntésben és ajándékban részesültek a jubiláns házaspárok. Szép számmal megjelentek 5, 10, 15, …50 éve házasultak, de számos pár a jubilánsokon kívül is megújította esküjét.

Házasság Hete Kaposfüreden

A Házasság Hete folyamán a párok naponta új kihívásokat kaptak, melyek lehetőséget teremtettek a kettesben töltött időre, s ezáltal a kapcsolat megerősítésére. Első nap közös vacsora elkészítésére hívták a párokat, a következő napon pedig a másoktól való tanulás jegyében online előadásra invitálták a résztvevőket. A napi kihívások között szerepelt még közös filmnézés, séta, játék, valamint meglepetéssel is kedveskedhettek egymásnak a párok.

Házasság Hete Kaposfüreden

„Sokat gondolkoztunk a szervezőcsapattal, hogy mit tegyünk a jelenlegi helyzetben, ugyanis a szokott formában nem szervezhettük meg a Házasság Hetét – fogalmazott Ház Gergely, a CSAKAZÉRTIS a Családokért Egyesület elnöke. – Az egész hét arról szól, amiről a Házasság Hete maga, hogy a párok töltsenek együtt időt. Erre próbáltunk lehetőségeket kínálni, melyeket heti kihívásként tálaltunk fel. Minden napra egy-egy kihívást igyekeztünk adni a pároknak, melyet együtt teljesíthetnek, s ami alkalmat nyújt a páros együtt töltött időre.”

Az idei év újdonsága a Deseda-tó körül kialakított Házaspárok Útja. A tó körüli gyalogúton elhelyezett tizenöt állomást érintve a párok végigjárhatják és átbeszélhetik a házasság különböző állomásait egy tizennégy kilóméteres séta keretében.

A kihívások megtalálhatóak a CSAKAZÉRTIS a Családokért Egyesület honlapján, s egészen február 20-ig teljesíthetőek.

Fotó: Kling Márk

1 című bejegyzés “„Ezerszer is igen” – a párok megáldásával zárult a Házasság Hete Kaposfüreden” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.