magzatvesztés díszlet
Blog, Hírek

„Ne félj, ne ítéllek el!” lelkigyakorlat a magzatvesztés sebeinek gyógyulásáért

Befejeződött a balatonboglári egyházmegyei nyaralóban tartott „Ne félj, nem ítéllek el!” lelkigyakorlat, mely a magzatvesztés sebét hordozó sorstársaknak nyújt segítséget. A kis létszámú társaság heterogén volt abban a tekintetben, hogy gyermekét spontán vetélés, abortusz vagy lombikeljárás folyamán vesztette el. Ennek ellenére igazi sorsközösségé kovácsolódtak össze a résztvevők, egymást segítve és erősítve a gyászfeldolgozásban.

Abban is különböztek, hogy ki milyen régóta hordozta fájdalmát. Megrendítő volt mindannyiunknak annak a fiatal párnak a sorsa, aki pont ezekre a napokra várta gyermeke megszületését, és ehelyett a magzatvesztés fájdalma markol most a szívükbe…

magzatvesztés díszlet

Egy idősebb érintett így fogalmazott: „30 éves történet, amit nem dolgoztam fel, sok sebem ebből a tőből fakadt és burjánzik… őrületes gubancban élek”.

A napok előrehaladtával formálódtak a szívek is. Bár lelkileg megterhelő volt, így vallott erről az egyik résztvevő: „jól esett kimondani a gondolataimat ilyen mélységben”. Más ezt emelte ki: „haladás az életemben, hogy szembe tudok nézni a félelmeimmel”.

Az Úr átölelő, tapintatos szeretetét minden nap megérezhettük, akármilyen mély sebek szakadtak is fel. „Szembesülni öröm és hatalmas megpróbáltatás.” Ahogy egy részvevő összegezte: „végülis Isten nagyon jó, mindig erre jutok”.

magzatvesztés díszlet

A záró gondolatok egy csokrával szeretnénk hálát adni a mennyei Atyánknak minden kegyelméért:

  • „A mi kapcsolatunk erősödött, többek között ennek a hétvégének köszönhetően.”
  • „Istenkapcsolatomat mélyítette ez a lelkigyakorlat. Bízom benne, hogy ez is a JóIsten tervének része volt. Eljutottunk a mai kisimult lelkünkhöz.”
  • „Ha azt is hittük, Istennel vagyunk, nem voltunk… figyeljünk arra, miért romlik az életünk, és kérjünk segítséget jó helyen!”
  • „Láttam az arcát! Megbocsátott nekem!”
magzatvesztés díszlet

Az Úr gyógyító szeretete sok sebet megérintett, és hisszük, hogy mindenki életében elindult a gyógyulás. Dicsőség és hála a végtelenül irgalmas Istennek! Hordozzuk imáinkban továbbra is a magzatvesztés sebével küzdő testvéreinket! A Joppé Evangelizációs Központ már készül a tavaszi lelkigyakorlat megtartására, melynek plakátja hamarosan megjelenik honlapunkon.