Blog, Hírek

Lelki adoptálók találkoztak Siófokon

Az ÉLET estje néven lelki adoptálók találkoztak Siófokon, hogy halljanak az életvédelemről, együtt imádkozzanak és közösen elköteleződjenek.

A Lelki adoptálás révén lehetőség van 9 hónapon át mindennap imádkozni egy – egyedül Isten előtt ismert – halállal fenyegetett magzat életéért.

A program elején rövid bemutatkozás és témafelvezetés után egy közös imádsággal indult az esemény, majd a magzati élet védelméről beszélt az életvédő referens házaspár. Kiemelték, hogy hamarosan lesz egy életvédő konferencia Ukrajna területén, ahol azért gyűlnek össze, mert a háború ellenére is az anyaméh a legveszélyesebb hely egy élet számára.

Ezt követően Dr. Matykó Árpád és felesége, Mária tanúságtételét hallgathattuk meg, akik arról beszéltek, hogy hogyan találta meg őket a tűz az élet védelme kapcsán a kaposvári életvédő napon. Megosztották, hogy a lelki adoptálás elkezdésével egy közösség is formálódott körülöttük, ahol a havi találkozókon a magzatokért való közös imádságon túl sok korábbi lelki seb is gyógyulhatott.

A szentmise előtt Udvardy Márton kiemelte az idősek szerepének fontosságát: azt, hogy ők sem fölöslegesek a társadalomban. Sokan tesznek ugyanis tanúságot arról, hogy a nagyszüleik révén lett kapcsolatuk Istennel, erre tudják visszavezetni az első találkozást az imádsággal és a templommal. A régebb óta fiataloknak kiemelt feladatuk van a megélt pozitív és negatív tapasztalatok továbbadásában és az imádságban is – emelte ki az életvédő referens. Ezután Udvardyné Tóth Lilla hozzátette, hogy nagyon fontos, hogy tanítsuk az ifjúságot, hogy van más út, mint amit a társadalom és a napi divatok diktálnak. Az objektív tudás és a segítő lehetőségek ismerete valóban életet menthet. Ehhez ma már számos szórólap, könyv és szervezet is elérhető, ezekből egy kis ízelítőt is láthattak a jelenlevők.

A szentmise keretében több, mint húsz testvér kapcsolódott be a lelki adoptálók közé, hogy kiálljanak az élet védelme mellett.

A program agapéval végződött, ahol lehetőség nyílt a találkozásra és a kötetlen beszélgetésre is.