kérjetek és kaptok. Kérő kéz.
Blog, Tanúságtételek

Kérjetek és kaptok. (?)

„Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!”

Ezt mondja Jézus Máté evangéliumának 7. fejezetében. Kérjetek és kaptok. Én kértem, de vajon mit is ad, ha áhítozunk valamire?

Nehézségek, kudarcok

Volt egy munkahelyem, ahol igen rossz körülmények adódtak. Nem volt jó sem a munkaidő, sem az üzlethelyiség, de még az üzletvezető sem értett a szakmához. Őrlődtem, kerestem a kiutat, de mindig visszajutottam a mélypontra. Rengeteget imádkoztam, hogy ki tudjak lépni ebből a mókuskerékből, de nem voltak lehetőségek más munkahelyet találni.

Egyik hétfőn azzal állított be az üzletvezető, hogy várandós lett, és kiírtak pályázatot a pozíciójára. Végiggondolva az üzletben dolgozókat, hamar rájöttem, hogy szakmailag én lennék a legalkalmasabb a pályázatra. A gondolatot tett követte, hamar megírtam, és beadtam az önéletrajzomat és a szükséges dokumentumokat. Imádkoztam tovább, vártam a sikeremet, talán már ittam is előre a medve bőrére. Teltek a hetek, kitartottam az imában. Nem siették el a döntést, de reményeim hamar szertefoszlottak. Ismét sikerült egy olyan kollégát választaniuk, aki nem volt a helyzet magaslatán. Sem szakmailag, sem vezetőként nem volt jó döntés – véleményem szerint.

Rögtön zúgolódni kezdtem, még az imáimban is. Miért mondja Jézus, hogy kérjetek és kaptok, ha nem ez történik? Őrlődtem, de nem találtam megnyugvást. Fájt a kudarc, de az is seb volt bennem, hogy nem változik igazán semmi.

Új élet – kérjetek bátran!

Isten meghallgatja az imát, de azt adja, ami a legjobb neked.

Néhány nap telt csak el az új üzletvezetővel, amikor egyik délelőtt megcsörrent a telefonom. Egy másik cégtől hívtak, hogy tudnak a munkahelykeresésemről, és szeretnének meghallgatni. Hirtelen megváltozott minden. Új munkahely, jobb fizetés, jobb munkakörülmények vártak.

Ekkor vettem észre, hogy sehol nem írja a Szentírás, hogy azt kapod, amit kérsz. Azt írja: „kérjetek és kaptok”. Isten tökéletesen tudja, hogy mire van szükséged. Bátran merj kérni és hidd el, hogy azt fogja adni, amire igazán szükséged van!