karácsony 2021
Blog

Karácsony 2021

Kegyelmekben gazdag, áldott, békés karácsonyt kíván a Joppé Evangelizációs Központ minden kedves olvasójának!

Jézus Krisztus minden karácsonykor megajándékoz bennünket az adventi várakozás után végtelen szeretetével, önkiüresítésével és önfeláldozásával. Karácsony 2021 -ben is hordozza mindezt, ha nyitott szívvel fogadjuk. A pásztorokhoz hasonlóan, hallgassunk az angyalok szavára, menjünk Jézushoz és dicsőítsük Őt!

Fogadjátok szeretettel Kerényi Lajos atya gondolatait:

Meghat, csodálkozásra indít az Atya, a Fiú és a Szentlélek karácsonyi üzenete, amely így hangzik: s z e r e t e t!
Mert mi más indította az Atyát, hogy elküldje „szerelmetes Fiát” ebbe a mindig lázadó, bűnös világba.  „…mert  úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát küldte, hogy mindaz, aki hisz benne, annak örök élete legyen.” Ezt a csodálatos gesztust annak ellenére tette, hogy ilyen kijelentések hangzottak és hangzanak mindenfelé: Megöltük az öreg Istent, és új isten áll a helyébe, és ez az Isten a gőgös én, az übermentsch. Az Atya nem sértődött meg. A Fiú küldése időtlen gesztus részéről, vagyis idő feletti: meg nem szűnő.
 A Fiú nem vonakodik. Kijelenti a 39. zsoltár üzenete szerint: Ecce venio! Atyám, örömmel megyek. Pedig isteni előretudásával világos számára, hogy a sötétség, a bűnében „röfögő” s bűnös függéseiben kényszeresen „vigyorgó”, a megrögzött, saját ketrecében „kérődző” ember nem akarja befogadni. Ennek ellenére ő mégis jön, még ha istállóba szorítják is ki.

Karácsony 2021. Nekem mit jelent ez? Elindulok a jászol felé újra és újra…

Áldott karácsonyt!