Menő kereszténynek lenni. Ne állj be a sorba
Blog, Lelkiség

10+1 állítás arról, hogy menő kereszténynek lenni

Menő kereszténynek lenni? Manapság sokan állítják – fiatalok és idősek egyaránt – hogy a kereszténység elavult, unalmas, és egyáltalán nem menő. Csak az menő, ami divatos, vagy az is, amiről tudod, hogy jobb, mint ami másoknak van?

Miért menő kereszténynek lenni?

 1. Mert a keresztények tudják, hogy nem hiába születtek, és ez a belátás az élet nehéz pillanatain átsegíti őket.
 2. A keresztények tudják, hogy az életüket mások szolgálatába állítva, értelmesen tölthetik el földi éveiket.
 3. Mert a keresztények próbálkoznak azzal, hogy közösségeket hozzanak létre, közösségekben éljenek. Így a mai emberre nehezedő magány problémája nem akkora számukra, mint másoknak.
 4. A keresztények próbálkoznak azzal is, hogy szeretetre épülő, tartós házasságban éljenek. Ez a legújabb kutatások és a gyakorlati tapasztalatok szerint növeli életkilátásaikat.
 5. Mert a keresztények, még ha nem is hibátlanok, nem is bűntelenek, nem is tökéletesek, mégis tudják azt, hogy a tökéletességre törekvés növeli a lehetőségét annak, hogy teljes életet éljenek.
 6. A keresztények nem dőlnek be olyan könnyen a média által sugallt hamis, fogyasztásra orientáló életmodelleknek.
 7. Mert az első pont alapján a keresztények életének középpontjában nem az anyagi javak hajszolása áll, ami megöli a valódi életet.
 8. Mert a keresztények merik vállalni azt, hogy semmi nem az ő érdemük, hanem Istené. Így jó esélyük van rá, hogy nem lesznek önteltek és önzők. Így az életük sokkal könnyebben lehet harmonikus és kiegyensúlyozott, mint azoké, akik azt gondolják, hogy ők találták fel a spanyolviaszt.
 9. Mert a keresztények merik vállalni, hogy gyengék, hogy mások segítségére, támogatására, végső soron Istenre szorulnak.
 10. Mert a keresztények mernek szembesülni az élet nehézségeivel, tragédiáival. Nem hátrálnak meg még üldözések közepette sem, hanem hisznek abban, hogy „minden javukra válik”.
 11. Mert a keresztények tudják, hogy a hűség – hithez, baráthoz, családhoz, házastárshoz, küldetéshez, hivatáshoz, Istenhez – emberi méltóságunk alapja és egyben hitünk legnagyobb ajándéka.

Egyszóval: kereszténynek lenni menő, vállald bátran, hogy Jézus követője vagy!

Forrás: talita.hu