Heti Pro Life
Blog, Hírek

Heti Pro Life az EWTN csatornán

Minden szombaton 21:00-kor jelentkezünk 50 perces műsorral (Heti Pro Life), amelyben az emberi életet érintő kérdésekkel foglalkozunk.

A Heti Pro Life az emberi életet érintő kérdésekkel foglalkozik.

Minden szombaton 21:00-kor jelentkezünk 50 perces műsorral, amelyben az emberi életet érintő kérdésekkel foglalkozunk. A stúdió vendégei a téma szakértői, a civil szféra képviselői, az élet védelmének nemzetközi arcai. Személyes élettörténeteket is bemutatunk majd, amelyek elgondolkodtatnak, reményt és erőt adhatnak.

A fogantatástól a természetes halálig. számos filozófiai, biológiai, bioetikai, erkölcsi és gyakorlati kérdés merül fel. A műsor ezeket a tudomány eredményeinek felhasználásával, a Katolikus Egyház tanításával összhangban tárgyalja. Arra törekszik, hogy megtalálja és felmutassa a katolikus egyház tanításának alapját jelentő tudományos felismeréseket.

Folyamatosan követjük az élet védelmével kapcsolatos történéseket a közéletben és a tudomány területén. Összegyűjtjük és bemutatjuk azokat a kezdeményezéseket, szervezeteket, amelyek megoldást és segítséget tudnak nyújtani az élettel kapcsolatos krízisek idején.

A műsor vendégei közt Egyházmegyénk életvédő referensei is szerepelnek.
(A képre kattintva megtekinthető a velük készült adás)

Műsorvezető bemutatása:
Keresztes Ilona
Táncsics Mihály díjas újságíró.
Legkedvesebb témája a család, és ezen belül különösen is foglalkoztatja az emberi élet szépsége, méltósága és védelme. Az életet Isten ajándékának tekinti.
2011 óta az Együtt az Életért Egyesület munkatársa, jelenleg alelnöke. Ezen belül 2012-ben megalapította a Fiatalok az Élet Szolgálatában közösséget. Elindította a Kilenc hónap az életről c. képzést fiatalok számára, és beindította a Kilenc hónap – egy tanév programot, amely közösségvezetőknek szól.
Férjével 1986 óta él boldog házasságban, négy fiúk és két unokájuk született.
2022 januárjától az EWTN csatorna vezető munkatársa.

Forrás: EWTN