útnak indul az ÉLET útja
Blog, Programok

Az Élet útja 2022 ismét Kaposváron

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése alapján, minden egyházmegyében levetítik a Váratlan élet című filmet. Így az Élet útja 2022 ismét Kaposváron állomásozik 2022. június 24-én.

Élet útja 20220624 plakát
A program plakátja

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében, június 24-én minden egyházmegyében levetítik a Váratlan élet című filmet, mely kezdeményezéssel az élet védelmére kívánják felhívni a figyelmet. Egyházmegyénkben az ÉLET útja 2022 sorozatba bekapcsolódva ennek a vetítésnek a Kaposvári Püspökség ad otthont.

A filmvetítés 17:30-kor kezdődik, utána kerekasztal-beszélgetés lesz Pisztora Ferenc családreferens atyával és az Egyházmegye életvédő referenseivel. Lehetőség lesz a lelki adoptálásba is bekapcsolódni. A helyszínen megvásárolható 2500 Ft-ért a film alapjául szolgáló „Nem tervezett” című könyv.

A Cary Solomon és Chuck Konzelman író-rendező duó 2012-ben találkozott először Abby Johnson Unplanned című könyvével. Abby története annyira magával ragadó volt, hogy meggyőződésüknek érezték, hogy filmvászonra kell vinniük. Két évvel később, 2014 tavaszán Cary és Chuck kapcsolatba lépett Abby Johnsonnal, és megszerezték a film jogait. Csak 2016 őszén kaptak zöld utat a forgatókönyv megírására és a film elkészítésére. Ez a film világszerte gyermekek életét menti meg, és megerősíti az élet értékét és szentségét a fogantatástól a természetes halálig.

Így került sor arra, hogy az ÉLET útja 2022 Ismét Kaposváron állomásozik. Szeretettel várunk minden 16 év feletti érdeklődőt!