Blog, Programok

Ne félj, nem ítéllek el! – lelkigyakorlat Balatonbogláron

2020. Október 22. és 25. között „Ne félj, nem ítéllek el!” lelkigyakorlatot tartottunk Balatonbogláron a spontán vetélés, halvaszülés és abortusz okozta lelki fájdalmak gyógyulására.

Az ilyen veszteséget az idő (vagy akár egy később született gyermek) önmagában nem gyógyítja meg. A régen lezárt, elfeledni kívánt sebek úgy gyógyulhatnak, ha először is felnyitjuk, majd kitisztítjuk őket. Ez egy nagyon fájdalmas folyamat, de ez a gyógyulás alapja. Önmagától nem múlik el a gyász, a fájdalom; akár évtizedekig is rányomhatja a bélyegét egész családok életére. Az Úr gógyító ereje azonban végtelen, bármilyen reménytelennek tűnő helyzetben képes csodát tenni! Ezért szervezünk Ne félj, nem ítéllek el lelkigyakorlatokat.

A Szent Fausztina Irgalmasság Háza és a Joppé Evangelizációs Központ közös szervezésében létrejött alkalmon összesen hatan, családias légkörben jártak a gyógyulás felé vezető úton.

Kinek ajánljuk lelkigyakorlatunkat?
Mindenkinek, aki bármilyen módon elvesztette magzatát. Legyen az ok spontán vetélés, abortusz, halvaszületés vagy akár „lombikbaba” halála, nagyon hasonló gyászfolyamat játszódik le az érintettekben. A lelkigyakorlaton való részvételnek nem feltétele a rendszeres vallásgyakorlás, de mindenképp előnyt jelent az erre való nyitottság. Hitünk szerint a gyógyulás az Úr ajándéka, a lelkigyakorlat vezetői csak eszközök az Ő kezében. Szeretettel várunk mindenkit, a résztvevők szabadon választhatják meg, mennyire nyitottak a program egyes részeire.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye