Élet útja 2022 Csurgó
Blog, Hírek

Csurgó adott otthont az ÉLET útja 2022 sorozatnak

Az Élet útja 2022 következő állomása Csurgó volt, szép számban megjelentek érdeklődők a film és a beszélgetés kapcsán. Lehetőség volt bekapcsolódni a lelki adoptálásba, melyre sokan igent mondtak.

Előzmények

Csurgó adott otthont az ÉLET útja 2022 sorozatnak. Ezen az állomáson a megszokottnál nagyobb érdeklődés mutatkozott, Göndics János plébános jól előkészítette a híveket a téma befogadásához.

Nehéznek mutatkozott az állomás Csurgó legnagyobb templomában. Előző este pusztító vihar tombolt a megyében, majd a szervező házaspár egyik gyermekét is kórházba kellett szállítani. Ezt az akadályt is leküzdve, láthatóvá vált, hogy a gonosz jogosan küzdött az esemény megvalósulása ellen.

Az esemény Csurgó legnagyobb templomában

A film előtt pár szóban felvezette a témát Udvardy Márton, a Kaposvári Egyházmegye életvédő referense. Említést tett arról, hogy sajnos mondható, hogy különböző formában, de mindenki érintett az abortusz kapcsán.

A templom akusztikájának leküzdése kis nehézséget okozott, de a Váratlan élet című film objektivitásával és profi kidolgozásával így is tökéletesen meghozta hatását.

A vetítés után néhány gondolatban kiemelte Udvardy Márton, hogy az ima ereje látható statisztikában mutatkozik meg a filmben, majd néhány tanúságtételből idézett a lelki adoptálásról és a „Ne félj, nem ítéllek el” lelkigyakorlatokon elhangzottakból. Szakértő orvos véleménye szerint a film hiteles, minden lényeges pontban valósághű – említette az életvédő referens.

A gondolatok után lehetőség volt bekapcsolódni a lelki adoptálásba, melyre több, mint 20 lelkes érdeklődő mondott igent.

A fogadalomtétel után Csurgó buzgó katolikusai közül többen segítettek, hogy egy kis agapéval zárjuk az eseményt. Köszönjük nekik a finomságokat!

Az ÉLET útja 2022 következő állomása Nagykanizsán lesz, 2022 június 4-én a moziban. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!