cikluskövetést oktatók találkozója
Blog, Hírek

Cikluskövetést oktatók országos találkozója

Budapesten, a Párbeszéd Házában gyűltek össze 2021. november 13-án az ország számos pontjáról a cikluskövetést oktatók és a természetes cikluskövetést támogató és alkalmazó orvosok. Mind a négy hazai módszer oktatói képviseltették magukat, így a Billings Ovulációs Módszer, a Creighton Módszer, a FEMM és a Sensiplan is.

Cikluskövetést oktatók találkozója baba láb

A különböző módszerek képviselői jó hangulatú beszélgetésekben építhették az egységet, hisz közös céljuk a cikluskövetés népszerűsítése. A nap folyamán különböző témákban hallhattak hasznos információkat: a változókor és a szoptatás időszakának jellegzeteségei a női ciklusban, illetve a meddőséggel küzdő párok testi-lelki segítésének lehetőségeiről is. Emellett egy interaktív kommunikációs workshop keretében kaptak hasznos információkat arról, hogyan lehet jól és hatékonyan kommunikálni ebben a zajos, túlpörgött világban. A szakmai nap lezárásaként a jelenlevő nőgyógyász és endokrinológus orvosok válaszoltak a jelenlevők kérdéseire.

Mi az a cikluskövetés?

A női ciklus során zajló belső hormonális változások jellemző testi jelekkel járnak együtt. Ha a testünk által küldött jeleket megfigyeljük, táblázatba vezetjük és értékeljük, akkor tudni fogjuk, mi történik a ciklusunkban, testünkben.

Hogyan lehet megtanulni a cikluskövetést?

A Magyarországon jelenleg elérhető négy cikluskövetési módszert személyes, egyénileg vezetett oktatással lehet megtanulni. Fontos tudni, hogy a megfelelő hatékonyság autodidakta tanulással nem érhető el.

Kaposváron és környékén személyes oktatással (távolabb élőknél online formában):
Udvardyné dr. Tóth Lilla
biológus, Creighton Módszer oktató
+36 30 553 9194
lilla14.fertilitycare@gmail.com