Blog, Hírek

Akolitusképzés az Ige vezetésével

Második alkalomhoz érkezett sorozatunk. Ezen a hétvégén az akolitusképzés az Ige mentén halad tovább. Ennek alapjaként imádkozunk a Szentírás segítségével, szóba kerül a motiváció, – miért is végezzük ezt a szolgálatot – valamint Ó és Újszövetségi alapismereteket sajátítunk el.

A kurzus alkalmával együtt főzünk, ezzel is megalapozva, erősítve a közösséget. Fontos, hogy megtapasztaljuk a közösség szépségét, értelmét és szükségességét, hogy ezt továbbadhassuk másoknak, meghonosíthassuk a plébániáinkon.

Az imaiskola tovább mélyíti ezt a valóságot, hogy lelkileg is felkészülve tudjuk befogadni a biblikus tanítást. Szombaton közös igeliturgiával kezdünk, így megismerve személyesen is a különbséget, ha eddig nem volt rá módunk.

Ezen az alkalmon olyan testvér is segít nekünk, aki korábbi képzésünkön vett részt. A motiváció témában tart előadást, elmondva, hogy ő miből kapta a motivációt, hogy akolitus legyen, és azóta mi mozgatja belül ezt a hivatását.

Az akolitusképzés az Ige mentén továbbhaladva, Ószövetségi és Újszövetségi alapismeretekben gazdagít bennünket. A kurzus akkor lehet sikeres, ha Isten megszólít bennünket, kapcsolatba kerülünk vele és az ő Igéjével. Így ismerhetjük meg mindinkább őt, így lehetünk közelebb hozzá.

Az akolitusképzés mozgatórugója, hogy sokan imádkoznak értünk. Kérünk, ha teheted, mondj egy fohászt az idei csapatért, és azért, hogy helyt tudjanak állni az egyre nehezebb kihívások idején. Imádkozz, hogy kitartsanak akkor is, ha mindezt a munkájuk, a családjuk és a többi feladatuk mellett kell végezniük.