A Körkápolna ad otthont a szobornak
Blog, Hírek

A kaposvári Körkápolna ad időszakosan otthont a megbocsátást hirdető szobornak

A kaposvári Székesegyház restaurálása miatt a Szent II. János Pál Körkápolna fogadta Martin Hudácek „Meg nem született gyermek” című szoboregyüttesét. Varga Péter esperes mutatott be szentmisét a megfogant életekért és buzdított mindenkit az ÉLET útja helyi állomásán való részvételre.

Szentmise a Körkápolna helyszínén

A szentmisét követően Udvardyné dr. Tóth Lilla és Udvardy Márton beszéltek az élet védelmének fontosságáról, az abortusz fájdalmas következményeiről és a gyógyulás útjáról. A magzatvesztés sebéből való gyógyuláshoz nem elegendő az idő. Szükséges, hogy a szakértő segítséget és Isten kegyelmét elfogadjuk – hangsúlyozta Udvardyné dr. Tóth Lilla. A poszt-abortusz szindróma tünetei – szégyen, bűntudat, rémálmok, depresszió, stb. – nem csak az édesanyákat érintik, hanem minden magzatvesztésben érintett férfinál is jelentkezhetnek. Az édesapák másként dolgozzák fel a gyászt, így legtöbbször nincs külső jele a szenvedésüknek. Foglalkozni kell nekik is a történtek feldolgozásával – említette Udvardy Márton.

Lelki adoptálás a Körkápolna helyszínén

Az előadást követően a résztvevőknek lehetőségük volt bekapcsolódni a lelki adoptálásba, melyet ez alkalommal a jelenlévők egyharmada kezdett el ünnepélyes fogadalomtétellel. Nagy örömünkre szolgált, hogy Varga Péter atya nem az első plébános volt, aki elköteleződött egy gyermek megmentésére imádságban.

A Körkápolna helyszínén rendezett program lezárásakor – kölcsönös köszönetnyilvánítások mellett – részesei lehettünk egy megrendítő pillanatnak, amikor az esperes atya megáldotta az Udvardy házaspárt, Isten segítségét kérve a missziójukra.

Az ÉLET útja következő állomása a siófoki Sarlós Boldogasszony-templomban lesz, kiemelt programmal július 3-án 17 órától. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!