Blog, Lelkiség

Hogyan vezet minket Isten?

Isten mellettünk áll, segíteni próbál minket. Sokan teszik fel a kérdést; hogyan vehetem észre Isten vezetését? Ahhoz, hogy felfedezzük, meg kell ismernünk Belőle minél többet. Kutatnunk kell az Ige és az Egyház tanításának mélységeit. Keressünk lehetőséget a napjainkban, hogy az imádság mellett lelki fejlődésünknek is időt tudjunk adni. A lelki fejlődés egyik oldala, hogy az Igét és lelki olvasmányokat forgatunk. Ha ezek segítségét igénybe vesszük, számtalanszor meg tudjuk különböztetni, hogy mi az, amit mi szeretnénk, és mi az, amire Isten vezet bennünket.

Sokféle útja van annak, hogy felfedezzük Isten akaratát. Legtöbb esetben nem szükséges azonnal döntenünk. Ha van időnk egy döntés előtt, használjuk ki! Keressük, hogy mi az Isten akarata!

Hol találhatom meg az Ő vezetését?
Sokszor belénk ülteti azt a vágyainkon keresztül. Szólhat hozzánk az imádságban, ha nem csak imákat mondunk, hanem hagyunk Neki időt, hogy megszólítson bennünket. Ha forgatjuk a Szentírást, megannyiszor kaphatunk választ az aktuális élethelyzetünkre. Mindehhez nem elég olvasni, jó, ha át is gondoljuk az olvasottakat. Vezethet a körülményeken keresztül is. Mellettünk áll, ha tanácsot kérünk lelkivezetőnktől, vagy egy bölcsebb testvérünktől. Iránymutatást adhat álmokon keresztül is, ahogy erre számos példát találunk a Szentírásban. Ha elakadunk, kérhetjük a közösségünk segítségét a megkülönböztetésben.

A teljesség igénye nélkül láthatjuk a sok példát arra, hogy miként talál utat Isten arra, hogy vezessen bennünket. Keressük, és vegyük észre ezeket a remek kapaszkodókat, ha Isten útmutatásit keressük. Ő szelíden terel bennünket, de nem erőszakos. Ha nem adunk neki helyet, egyedül kell döntenünk.