Szathmáry László
Blog, Hírek

Elhunyt Szathmáry László állandó diakónus

A Magyar Kurir híradása:
A Veszprémi Főegyházmegye érseke, a szentkirályszabadjai templom plébánosa és hívő közössége, az elhunyt családtagjai fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva, a feltámadás reményében tudatják, hogy Szathmáry László állandó diakónus, nyugalmazott állatorvos életének 77., diakónusi szolgálatának 21. évében, 2021. május 28-án a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban visszaadta lelkét Teremtőjének.

Temetéséről a későbbiekben intézkednek.
Odaadással, mély hittel végzett diakónusi szolgálatát jutalmazza az Úr az örök élettel!

Szathmáry László után ég a gyertyánk

Emlékezésünk Szathmáry László-ról:

Először a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Országos Tanácsában találkoztunk. Én még zöldfülű akolitusként jelentem meg, Laci már több, mint 10 éve volt diakónus. Az első pillanattól mélyen tudtunk beszélgetni. Közvetlen és őszinte szeretettől sugárzó ember volt. Sosem éreztem beszélgetéseink során, hogy kívülállóról rosszat mondott volna. Befogadó és őszinte barátot ismertem meg benne. A távolság nem okozott akadályt, hogy megszólítson. Mindig volt ideje az emberre, ha fölhívtam, ha valahol összefutottunk, vagy találkoztunk. Nem a válaszán gondolkodott, mindig végighallgatta, amit mondanak neki. Ő valóban jelen volt – a szó teljes értelmében – amíg valakivel beszélt.

Sokat köszönhetek neki személyesen abban, hogy diakónusi hivatásom megerősödjön. Mindig lehetett vele imádkozni. Bármilyen körülmények között megtalálta a lehetőségét, hogy Krisztusról beszéljen. Nem oktatóként, hanem tanúságtevőként. Rengeteget szenvedett a körülötte élők hitetlensége és „nemtörődömsége” miatt. Sokat dolgozott azon, hogy közösségeket alkosson és megerősítse őket.

Tudom, hogy már jó helyen van, és abban is biztos vagyok, hogy közbenjár értünk. Most mi is azt tehetjük, amit ő sokakért tett: imádkozzunk érte!
Isten veled Laci!